Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Start Uppåt Produkter Tjänster Nyheter Våra agenturer och samarbetspartners Bilder Våra policies Information Utskick Utställningar mm. Om företaget GDPR

Ljuddosmätare


 

Entomed MedTech AB är svensk representant och servicecenter för Lydia

Vid köp av ljuddosmätare, teckna samtidigt ett kalibreringsavtal så slipper Ni hålla koll på när det är dags för den återkommande kalibreringen!
LYDIA U är en ljudnivåmätare lämplig för förskola/skola som vill få en bättre förståelse för hur höga ljud man utsätter sig och sina kompisar för. Kan lämpligen kompletteras med en undervisning i vad höga ljud kan göra med hörseln, och hur det kan påverka barnens röster genom att höga ljudnivåer lätt medför att man själv också höjer rösten, med onödig belastning på rösten som följd. Ladda ner broschyr som PDF
LYDIA X kan förutom att visa med färgindikeringen när ljudnivån stiger för mycket även lagra informationen om ljudnivån under en period så lång som upp till 82 dygn. Mätresultaten kan sedan laddas in i Sound Report, programmet som följer med köpet, för analys och dokumentation. Lämplig för t.ex. industrin som vill dokumentera vilka ljudnivåer man utsätts för i produktionslokalen.

Sound Report och bruksanvisning

Programmet för Lydia och SA 40 kan laddas ner via länken till höger.

Där finns även bruksanvisning på svenska, norska och engelska för den som blivit av med den som levererades med utrustningen, eller som vill veta lite mer om vad programmet kan göra innan man köper en Lydia.

Ute till höger finns även en länk för att ladda ner drivrutiner för USB-Serie adaptern 26-0000-02, som levereras med Lydia. Det följer med en CD med adaptern, men vissa laptop-datorer har inte CD-spelare och då ställer det till problem.

Det är viktigt att man installerar drivrutinen INNAN man kopplar in adaptern till datorn. Den drivrutin man normalt skall välja är den för Windows 8.1 om man inte har Windows 7 eller tidigare.

Sound Report

Svensk bruksanvisning

Norsk bruksanvisning

Engelsk bruksanvisning

Drivrutin för USB-adapter

Senast ändrad: 18 december 2019