Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Start Uppåt Produkter Tjänster Nyheter Våra agenturer och samarbetspartners Bilder Våra policies Information Utskick Utställningar mm. Om företaget GDPR

Ultraljudstvätt


 

Ultraljudstvätt handlar om att låta ett högfrekvent ljud påverka en vätska så att mikroskopiska vakuumblåsor uppstår. Vakuumblåsorna dras hastigt samman ögonblicket efter att de har bildats och orsakar tryckstötar i vätskan runt blåsorna. Tryckstötarna rycker loss smutspartiklarna i de finaste reporna och skrymslena på föremål som sänkts ned i vätskan. Ultraljudstvättning kallas även elektronisk borstning och ger högre renhetsgrad än de flesta andra rengöringsmetoder.
        20-0000-01


Ultraljudstvätten erbjuder fem olika program för varierad rengöring. Tanken är rostfri och rymmer 600 ml vätska. Arbetsfrekvensen 42 kHz ger en kraftfull men ändå skonsam rengöring av t.ex. kuffarna till tympanometern eller OAE-utrustningen, men även andra smådelar som inte kan tvättas i de höga temperaturer som uppstår i vårdens tvättmaskiner.

Ultraljudstvätten fylls med vanligt kranvatten som fylls upp till markeringen. Placera sedan det som skall rengöras i den medföljande plastkorgen, sänk ned korgen i tanken och välj program. Tvätten arbetar tyst, bara ett svagt surrande hörs. Enheten drivs från 230 V.

OBS! Nedsänkningskorgen måste användas, annars finns risk för repor på nedsänkta produkter

  83-0000-01

Tvättvätska till ovanstående ultraljudstvätt. Används då rent kranvatten inte räcker till för att tvätta rent. Lämplig dosering är c:a 3-5% tvättvätska i vattnet.

 

Senast ändrad: 18 december 2019